Maia Sandu cere de la „General Media Group” dezmințirea informației potrivit căreia ar fi oferit burgeri și cafea pentru voturi. În plus, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate cere o despăgubire morală de 50 000 de lei și achitarea cheltuielilor de judecată.

Potrivit informațiilor din decizia Curții Supreme de Justiție, pe 11 noiembrie 2016, ora 14:53, pe pagina web care aparţine SRL „General Media Group” a fost publicată o ştire şi un reportaj video cu următorul titlu: Stafful Maiei Sandu oferă burgeri şi cafea pentru voturi.

Maia Sandu spune că titlul ştirii şi informaţia prezentată în timpul reportajului sunt o relatare falsă, pentru că Burger Beef a lansat o promoţie în care se spunea următoarele: „Mâine vom da 100 burgeri pentru tinerii care votează pentru prima dată în acest scrutin. Nu vom cere prezentarea buletinului de identitate. Şi nu ne interesează pentru cine, pentru că nu facem partizanat, vrem doar ca toată lumea să fie responsabilă civic”. 

În știrea GMG era menționat că „Dumitru Alaiba, cel care i-a consiliat şi pe fostul şef de partid al Maiei Sandu, Vlad Filat a distribuit această promoție”. Apărarea președintei PAS susține că în așa mod s-a dorit asocierea, bazată pe fals, a numelui Maiei Sandu cu numele lui Vlad Filat. 

Avocații mai spun că „răspândirea ştirii false a avut loc pe 11 noiembrie 2016, adică chiar înainte de turul II al alegerilor prezidenţiale, iar reclamantei, fiind concurent electoral în scrutinul respectiv, i s-a cauzat un prejudiciu moral. Astfel, ţinând cont de faptul că dezinformarea în mass-media a influenţat rezultatul final al alegerilor prezidenţiale, cea în cauză estimează prejudiciul moral cauzat de pârât la 50 000 de lei”. 

Într-un final, nici una din instanțe nu a acceptat cererea de chemare în judecată depusă de apărarea Maiei Sandu.

Vezi mai jos decizia integrală de la CSJ: