În zilele de odihnă, salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost solicitați pentru a extrage două persoane din fântâni publice.

Potrivit datelor IGSU, primul caz a a avut loc la data de 20 octombrie, în satul Grătiesți, mun. Chișinău. Pompierii au intervenit pentru a extrage un bărbat în vârstă de 63 de ani, care se afla într-o fântână publică cu apă la o adâncime de aproximativ 9 metri. Pompierii au reușit în mai puțin de 20 de minute să recupereze bărbatul în stare conștientă, ulterior fiind transportat la Institutul de Medicină Urgentă din mun. Chișinău.

În aceeași zi o femeie în vârstă de 75 de ani a căzut într-o fântâna din satul Răzeni, raionul Ialoveni. Ajunși la fața locului angajații IGSU au stabilit că femeia se afla la o adâncime de 10 metri, iar fântâna avea apă.

Persoana a fost salvată, ulterior fiind transportată de un echipaj medical la spitalul raional fiind în stare de gravitate medie. Toate circumstanțele în ambele cazuri vor fi cercetate de organele de drept. Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2018, 14 persoane au fost salvate din fântâni, iar în ultimile 24 de ore pompierii au intervenit în 43 situații de risc.