Studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA) au câştigat medalia de argint la competiţia de patrulă militară „Cambrian Patrol 2018", defăşurată în Ţata Galilor, în perioada 12 - 21 octombrie.

Potrivit comandantului-rector al AMFA, colonelul Sergiu Plop, la concurs au participat 133 de echipe din 35 de țări.

Plop a specificat că studenţii moldoveni, conduşi de locotenent major Stanislav Şeremetov, au parcurs, în munţii Cambrian, 60 km pe jos, în 41 de ore, purtând în spate rucsacuri de campanie cu greutatea de 38 de kilograme.

De notat că, în lunile mai şi august, cei opt reprezentanţi ai Republicii Moldova au fost instruiţi de un grup de militari din cadrul Batalionului 2 al Regimentului Regal Irlandez.

Antrenamentele, care au avut loc la centrele de instruire ale Armatei Naţionale, au cuprins misiuni de orientare în teren, patrulare şi cercetare, traversare a cursului de apă, acordarea ajutorului medical şi evacuarea răniţilor.

„Cambrian Patrol” a fost organizat, pentru prima dată, în 1960, în regiunea Munților Cambrian, pe coasta de vest a Țării Galilor. Competiţia este considerată unul dintre cele mai dificile și prestigioase evenimente militare şi are ca scop testarea disciplinei și rezistenţei fizice.

Armata Naţională participă pentru a doua oară la „Cambrian Patrol”.