Procuratura Anticorupție anunță despre finisarea urmăririi penale și transmiterea în judecată a cauzei penale în privința unui responsabil de calificare a conducătorilor auto din mun.Chișinău din cadrul Departamentului înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto a Agenției Servicii Public, fiind învinuit de abuz de serviciu.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că funcționarul, în calitatea sa de membru al comisiei de examinare a conducătorilor auto, în perioada noiembrie 2017– februarie 2018, pe parcursul desfăşurării probelor pentru aprecierea persoanelor care au solicitat examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere, a simulat susţinerea probelor teoretice şi practice, prin introducerea răspunsurilor corecte, dictarea în şoaptă, sugerarea prin gesturi a acestora sau chiar susținerea testelor în locul solicitanților, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.

Prin această modalitate, funcționarul ar fi “ajutat ” peste 300 de persoane să își obținută permisul de conducere.

Învinuitul și-a recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii prevăzute la art. 327 alin. (2) lit. b1) din Codul penal, fiind liberat provizoriu sub control judiciar, iar dacă instanța îl va găsi vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 67 500 lei  la 117 500 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 5 la 10 ani.

Este de menționat  că, în vederea reparării prejudiciului cauzat, a fost aplicat sechestru pe bunurile inculpatului în sumă de 96558 lei.