Un bărbat a decedat, iar nepotul său a ajuns la spital, după ce căruța cu care se deplasau a fost lovită din spate de o camionetă. Tragedia a avut loc vineri, 19 octombrie, în jurul orei 19:00, în apropiere de localitatea Ordășei, din raionul Telenești.

Bărbatul în vârstă de 61 de ani, împreună cu nepotul său, în vârstă de 15 ani, se deplasau într-o căruță încărcată cu strujeni de porumb, când căruța a fost lovită din spate de o camionetă de model Mercedes Sprinter, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 37 de ani, originar din capitală.

Solicitată telefonic, Diana Maxim, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Telenești, a declarat pentru Deschide.MD, că în urma impactului, căruțașul a decedat pe loc, până la venirea ambulanței, iar minorul a fost transportat în stare conștientă la Spitalul raional Telenești.

„Șoferul camionetei, audiat de către oamenii legii, a declarat că se deplasa în pantă, iar când a ajuns în vârful dealului, nu ar fi observat căruța și s-a produs accidentul. Acesta nu era în stare de ebrietate, iar pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru a stabili toate  circumstanțele în care s-a produs tragedia”, a precizat Maxim.

Bărbatul care s-ar face vinovat de accident nu a fost reținut, dar urmează a fi cercetat penal.