Douăzeci de salvatori au absolvit un curs de instruire pentru salvarea persoanelor din apă. Lecțiile practice pentru salvatorii IGSU au fost desfășurate de 4 instructori salvatori din Regatul Unit al Marii Britanii. Astăzi specialiștii IGSU dar și colegii din stânga Nistrului au primit certificatele de absolvire a cursului, care s-a desfășurat pe parcursul unei săptămâni la Valea Morilor.

Potrivit IGSU cei 20 de salvatori au reușit să-și perfecționeze abilitățile de salvare a sinistraților și au deprins noi practici de lucru. La final toți participanții au primit certificate de finalizare a cursului din partea instructorilor englezi.

Cursurile de instruire au fost organizate de Operațiunea Florian din Marea Britanie în parteneriat cu “Alianța estică pentru transport sigur și durabil”.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI colaborează cu Operațiunea Florian din Marea Britanie de 5 ani, iar în cadrul cooperării, salvatorii moldoveni au beneficiat de schimb de experiență similar în anul 2015.

Potrivit responsabililor din Marea Britanie, în luna ianuarie 2019, mai mulți angajați IGSU sunt așteptați în Regatul Unit pentru continuarea instruirii în domeniul salvării pe apă.