În timpul vizitei lui preşedintelui Turciei, Recep Erdogan, un polițist s-a ales cu o fractură la cotul stâng, după ce a fost accidentat de un bătrân care circula cu o motoretă. Incidentul a avut loc în dimineața zilei de ieri, 18 octombrie, în jurul orei 08:30, în proximitatea unei stații PECO „Vento” din orașul Cimișlia.

Solicitată telefonic, Cristina Vicol, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Cimișlia, a declarat pentru Deschide.MD că incidentul s-ar fi produs din cauza unui bărbat în vârstă de 83 de ani, care se deplasa cu o motoretă de model OROX.

„În momentul când a fost somat de un automobil al poliției, ce avea pus în funcțiune girofarul și semnalul sonor, se pare că s-a speriat și a virat brusc pe acostament. În urma acestei manevre, bărbatul a accidentat lateral un polițist implicat la asigurarea ordinii publice și securității circulației rutiere în timpul deplasării delegației”, susține Vicol.

Vicol a mai adăugat că polițistul a fost transportat la spital, unde a fost diagnosticat cu o fractură a cotului stâng, iar în prezent este cu mâna în gips.

Cele întâmplate au fost încadrate ca accident rutier. Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili circumstanțele. Bărbatul riscă să se aleagă cu o amendă, dacă vinovăţia sa va fi dovedită.