Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a casat deciziile de la juecătoria Centru dar și de la Curtea de Apel în cazul comunistului Vladimir Voronin vs. „Jurnal de Chişinău Plus” și Constantin Cheianu, și a emis o nouă decizie.

Potrivit deciziei motivate de la CSJ, a fost admis recursul declarat de întreprinderea cu capital străin „Jurnal de Chişinău Plus” împotriva deciziei din 14 noiembrie 2017 a Curţii de Apel Chişinău.

Astfel a fost casată decizia Curţii de Apel Chişinău şi hotărârea Judecătoriei Centru, mun. Chişinău, adoptată în cauza civilă intentată la cererea de chemare în judecată depusă de Vladimir Voronin împotriva întreprinderii cu capital străin „Jurnal de Chişinău Plus” societate cu răspundere limitată şi lui Constantin Cheianu cu privire la apărarea onoarei, demnităţii şi reputaţiei profesionale, precum şi repararea prejudiciului moral.

CSJ a pronunțat o nouă decizie din care reiese că se respinge ca fiind neîntemeiată cererea de chemare în judecată depusă de comunistul Vladimir Voronin împotriva întreprinderii cu capital străin „Jurnal de Chişinău Plus” şi lui Constantin Cheianu cu privire la apărarea onoarei, demnităţii şi reputaţiei profesionale, precum şi repararea prejudiciului moral.

Anterior liderul comunist l-a învinuit pe jurnalistul Constantin Cheianu de calomnie şi denigrare, cerând să-i fie prezentate scuzele de rigoare, dar şi despăgubire morală în valoare de un milion de lei.

Voronin l-a acţionat în judecată pe realizatorul emisiunii „Mai pe scurt”. Atunci, liderul PCRM a declarat că aceste afirmaţii l-au denigrat şi i-au ştirbit din autoritate.

Vedeți mai jos decizia CSJ: