Un bărbat a furat un buldozer fără motor din Durlești și l-a dus la un punct de colectarea fierului uzat din Ruseștii Noi, dar oamenii legii i-au stricat planurile.

Buldozerul furat se afla pe stradela Rezistenței, din orașul Durlești, în proximitatea unor șantiere și aparține companiei Consolex-Com SRL. În dimineața zilei de ieri, factorii de decizie din cadrul companiei au depistat lipsa unității de transport și au efectuat un apel la serviciul 112.

La fața locului s-a deplasat Grupa Operativă din cadrul Inspectoratului de Poliție Buiucani, care a făcut cercetările de rigoare și a pornit în căutarea buldozerului. Oamenii legii au stabilit în cadrul anchetei că, sâmbătă, 13 octombrie, persoane necunoscute au venit cu o macara și o mașină de mare tonaj, au încărcat buldozerul și au plecat de la fața locului într-o direcție necunoscută.

Solicitat telefonic, Iurii Fiodorov, șeful Inspectoratului de Poliție Durlești, a declarat pentru Deschide.MD, că în baza unor informații operative, au aflat că în oraș un bărbat, în vârstă de 44 de ani, caută să vândă un buldozer. Ulterior s-a confirmat că  este vorba de utilajul care a fost furat de la compania Consolex-COM.

„Buldozerul l-am depistat pe teritoriul unui punct de colectare a metalului uzat din Ruseștii Noi, iar directorul interprinderii susține că l-ar fi cumpărat de la un durleștean la un preț de 1000 de euro. Făptașul încă nu a fost reținut din motiv că la moment este plecat din țară, dar pe numele acestuia a fost pornită o cauză penală”, susține Fiodorov.

Bărbatul ar fi adus un prejudiciu companie de construcții în valoare de 70 000 lei. Dacă vinovăția sa va fi dovedită, acesta riscă până la 4 ani de pușcărie.