Un minor de 11 ani a fost găsit fără suflare în dimineața zilei de 1 decembrie la Centrul de plasare a minorilor și copiilor orfani „Vatra”. Minorul se afla la evidența medicului psihiatru.

Copilul a fost plasat la centrul de plasament pentru copiii și tinerii orfani „Vatra” de pe strada Botezătorul 1, pe data de 30 noiembrie. Acesta a fost găsit vagabondând pe strada Pușkin din capitală de către ofițerul de sector din cadrul Inspectoratului Centru. Minorul, născut în anul 2005, este domiciliat în satul Măgdăcești, raionul Criuleni.

În dimineața zilei de 1 decembrie, la ora 8, minorul a fost depistat fără suflare de către paznicul instituției de plasament în odaia în care a fost cazat. Paznicul a declarat că a verificat odaia unde a fost plasat minorul la ora 3 noaptea, iar acesta dormea în pat.

Minorul se afla la evidența medicului psihiatru. „De acest caz uremază să se ocupe procuratura Sectorului Râșcani. La fața locului s-a deplasat un grup operativ, procurorul, șefa Direcției Municipale pentru protecția copilului. Urmează expertiza medico-legală, constatarea cauzei decesului”, a declarat pentru Deschide.MD Adrian Jovmir, ofițerul de presă al poliției municipale.

Solicitată de Deschide.MD, Tamara Pisarenco, directorul instituției de plasament, a refuzat să ofere informații pe cazul minorului găsit fără suflare.