Un angajat al Ambasadei Suediei în Republica Moldova a ajuns la spital, după ce a fost lovit de un automobil. Accidentul a avut loc ieri, 16 octombrie, în jurul orei 14:30, la intersecția străzii Serghei Lazo cu strada Alexei Sciusev din sectorul Centru al Capitalei.

Solicitată telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat pentru Deschide.MD că victima s-a dovedit a fi un cetățean al Suediei în vârstă de 54 de ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de un automobil de model BMW, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani.

„În urma impactului, victima a fost transportată la spital cu mai multe traumatisme, unde se află internat până în prezent. Șoferul automobilului implicat în accident și-a recunoscut vina și a declarat polițiștilor că nu l-ar fi observat pe pieton în momentul în care a făcut o manevră de virare la stânga. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, iar șoferul riscă să se aleagă cu o amendă în valoare de 32 500 de lei, de la 180 la 240 ore de muncă în folosul societății sau închisoare de până la trei ani, dar asta deja depinde de decizia instanței de judecată”, a precizat Stati.

Am încercat să aflăm mai multe detalii, însă Cristina Gorea, purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, ne-a comunicat că pacientul a solicitat să nu fie oferite informații despre starea sa de sănătate.

Este menționat că pe parcursul zilei de ieri, un alt bărbat în vârstă de 54 de ani, a fost internat în Secția Traumatologie, după ce a fost accidentat de un automobil pe Calea Ieșilor.