Internauții continuă să publice imagini cu drumuri reparate necalitativ. De această dată este vorba despre o bucată de șosea din satul Pîrjota, raionul Rîșcani. Între timp, Ministerul economiei a expediat presei un comunicat de presă în care anunță că Chiril Gaburici a solicitat reprezentanților Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) să fie făcută de urgență expertiza tehnică a drumului.

Cazul a fost documentat și au început lucrările de remediere a defectelor  drumului  pe suprafața afectată de circa 10 metri pătrați. Construcția  urmează a fi frezată și întărită.

„Cer să fie asigurată calitatea și durabilitatea lucrărilor de reparație a drumului din localitate și să se respecte standardele de calitate stabilite. Solicit în cel mai scurt timp să fie refăcut tronsonul, din contul antreprenorului, pe porțiunile unde lucrările nu corespund normelor tehnice, iar restul drumurilor făcute de același antreprenor să fie verificate suplimentar”, a menționat ministrul.

Drumul G23 G22 – Zăicani – Pîrjota R7, a fost reparat în această vară, pe o lungime de 840 de metri. Sectorul de drum reparat se exploatează în condiții extreme, fiind utilizat de către autocamioane de mare tonaj, care transportă materiale de construcție: prundiș, piatră spartă din cariera Zăicani, care este amplasată pe acest traseu.