Judecătoria din Ungheni se decide eliberarea unui mandat de arest pe numele lui Gheorghe Petic, liderul local al PPDA, acuzat de viol. Cererea de rigoare a fost depusă de Procuratură. Petic a declarat că este vorba de un dosar politic.

Nu am violat pe nimeni. Victima a fost prelucrată de direcția a 5 într-o așa modalitate, ca să nu lase spațiu defel. Toată șansa ca eu să ies la libertate este în a sensibiliza opinia publică, opinia internațională, în caz contrar, eu voi fi Braguța 2, vă garantez”, a spus Petic înainte să înceapă ședința. El a adresat și un mesaj lui Năstase și Sandu în care le cere „să-l scoată de aici”.

 
------------------------------ Amintim că poliția a publicat înregistrarea apelului 112, în care o femeie cere ajutorul oamenilor legii pentru că ar fi fost agresată fizic și mai apoi violată de un bărbat de 41 de ani. Este vorba despre liderul PPDA din Ungheni, Gheorghe Petic care a postat pe Facebook o transmisiune live cu momentul reținerii.
 
În înregistrarea audio, femeia spune că a fost vizitată acasă de un bărbat pe care îl cunoștea. Acesta ar fi lovit în regiunea capului, după care ar fi violat-o. Femeia mai spune că bărbatul ar fi cerut niște informații despre o altă persoană.