Minora de 9 ani a fost sechestrată timp de mai multe zile de un alt minor care a răpit copila pentru a cere recompensă în schimbul ei. Oamenii legii au declarat astăzi că răpitorul a fost ajutat de fratele copilei.

Aceștia au cerut de la mama fetei, prin SMS, 3 500 de euro ca să-și vadă copila vie, a declarat Corneliu Groza – Şef al Direcţiei Poliţie a municipiului Chişinău.

Corneliu Groza, șeful Direcţiei Poliţie a municipiului Chişinău, a declarat astăzi, într-o conferință de presă că fetița, dispărută din curtea unui bloc din sectorul Ciocana, a fost găsită într-o locuință din preajma Spitalului nr. 1 din Chișinău.

Mama a primit două mesaje: "Dacă vreți să vă vedeți fiica înapoi aveti o oră la dispoziție să aduceți 3.500 de euro la strada Mircea cel Bătrân 5/3, într-o pungă neagră între etajul 16, 15, pe scările de siguranță. Şi vă avertizez că dacă văd poliția dumneavoastră nu o să vă mai vedeți fiica". 

Mama nu a reacționat la primul apel și se afla la serviciu. A fost pornită o cauză penale pe șantaj. Investigațiile care s-au petrecut în orele nocturne au fost fără rezultat. Noi am cerut ajutorul cetățenilor, totodată a fost autorizată transmiterea sumei estorcate de către infractori. S-a autorizat alte activități, mijloacele bănești au fost plasate sub supraveghere la locul menționat de infractor.

În jurul orelor 14:00, în adiacentul locației și-a făcut apariția un infractor, anume la etajul 14 de la blocul Mircea cel Bătrân 5/3. Acțiunile acestuia au durat 40 de minute. Peste 40 de minute infractorul a luat suma care era ambalată și a vrut să se eschiveze, dar a fost reținut de către angajații poliției", a spus Corneliu Groza, şeful Direcţiei de Poliţie a muncipiului Chişinău. 

"Primele audiere au stabilit că acționează cu alți infractori, în custodia cărora se afla copilul minor. S-au întreprins alte acțiuni, a fost localizat locul unde se află al doilea infractor. Copilul minor se afla cu el. În sectorul Centru în adiacentul Spitalului nr. 1 a fost reținut al doilea infractor și a fost salvată și fetița. Fetiței i s-a acordat asistența psihologică", a mai declarat Corneliu Groza, şeful Direcţiei de Poliţie a muncipiului Chişinău. 

Potrivit procurorului sectorului Ciocana, Ion Munteanu, infractorul a mai avut probleme cu legea. Acesta a avut un plan bine organizat, astfel încât fetița nu și-a dat seama că este victima unui șantaj.

"Copilul era în siguranță. În acest caz a fost implicat fratele minor, care a avut probleme cu legea. A acționat după un plan, a avut un scenariu din timp organizat. Fratele fetiței a încercat să convingă mai mulți minori. O bună parte din ei au refuzat.

Doresc să aduc mulțumiri direcției de poliție care s-a implicat calitativ. Este un caz ieșit din comun. La etapa actuală, fratele are statut de învinuit, iar celălalt minor este în arest la domiciliu. Aceștia și-au recunoscut vina parțial. La moment se întreprind toate acțiunile de stabilire a circumstanțelor.