Ședința de judecată în dosarul omului de afaceri Ilan Shor a fost amânată pe motiv că avocatul său se află în concediu de boală, fapt adus şi la cunoştinţa instanţei. Totuși, argumentul prezentat nu a convins procurorii care au solicitat ca pentru ședința următoare să fie prezentate certificate care ar confirma motivul lipsei.

Procurorii au anunțat că au solicitat materiale de confirmare, fie certificat, fie alte probe care ar demonstra lipsa unui motiv intenționat de a lipsi de la ședință.

În acest sens magistrații au obligat apărarea să prezinte toate materialele necesare.

Amintim că Ilan Shor a fost reținut la 22 mai, pentru 72 de ore, într-un alt dosar intentat pe numele lui şi care vizează o escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani, acțiuni comise în perioada când a deținut funcția de președinte al Băncii de Economii din Moldova. Ulterior, primarului de Orhei i-a fost prelungit mandatul de arest cu 30 de zile.

Shor are statut de învinuit și într-un dosar pornit încă în 2014. În cadrul anchetei pe cauza respectivă, CNA şi Procuratura Anticorupţie au făcut, la începutul lunii februarie 2015, percheziții la domiciliul lui celui în cauză, el fiind adus ulterior la sediul Centrului Național Anticorupție pentru audieri.