Pavel Filip dă garanții că tranzacția de vânzare a companiei Air Moldova a fost una corectă și corespunde legii. Declarațiile au fost făcute aseară în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul național de televiziuni N4.

„Nu știu cum se face la noi că cei care sunt cu „pufușor pe botișor” sar primii și îşi dau cu părerea. Eu am avut probleme cu această companie, am constatat un management destul de prost. Solicitam informații, chiar în calitate de prim-ministru, obțineam greu informațiile despre activitatea economică. Ministrul de pe atunci nu prea dorea să colaboreze și să-mi ofere informații. Era ministrul de la Partidul Liberal. Nu știu de ce se ascundea activitatea acestei companii. În același timp, colegii îmi spuneam că lucrurile nu merg bine în această companie. Am fost nevoit chiar să trimit inspecția financiară pentru a obține cifrele care nu m-au bucurat deloc”, a explicat Pavel Filip.

Potrivit lui Pavel Filip, majoritate obiectelor nu se vând de ani de zile, fiind expuse cu același preț, potrivit bilanțului contabil. Nimeni nu ar vrea să le cumpere. „Trec anii și întreprinderile se distrug și nu vom avea ce vinde. Nimeni nu-și asumă responsabilitatea de a scădea prețul pentru a nu fi judecat în viitor”, a conchis prim-ministrul.

Vom aminti că în rezultatul concursului comercial de privatizare a complexului patrimonial unic - Î.S. Compania Aeriană ”Air Moldova”, anunțat în Monitorul Oficial al Republici Moldova nr. 277 - 284 din 27 iulie 2018, Comisia pentru desfășurarea concursurilor comerciale și investiționale de privatizare a proprietății publice, instituită prin Hotărârea Guvernului nr.919 din 30 iulie 2008 a desemnat câștigător al concursului compania Civil Aviation Group S.R.L. Valoarea tranzacției de vânzare–cumpărare depășește suma de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, care investitorul s-a obligat să le achite. Cumpărătorul și-a asumat și obligația soluționării problemelor de operare și de dezvoltare a Companiei.

Maia Sandu a ieșit ulterior într-o conferință de presă acuzând guvernarea că tranzacția a fost efectuată într-o manieră netransparentă și a cerut investigarea tuturor circumstanțelor.