Primarul Ruslan Codreanu a dat indicații ca în regim de urgență să fie scoase indicatoarele rutiere false, despre care portalul Deschide.MD a scris în această dimineață.

În același timp, primarul interimar al Chinăului a precizat că aceste indicatoare nu au fost montate de către reprezentanții municipalității.

În comunicatul primăriei se rată că:

1. Aceste indicatoare nu au fost instalate de către serviciile de resort ale administraţiei publice locale ale municipiului Chişinău.

2. Primăria municipiului Chişinău apreciază drept iresponsabilă acţiunea celor care au instalat respectivele indicatoare rutiere, care pune în pericol siguranţa circulaţiei rutiere. În acelaşi timp, ne exprimăm regretul că trebuie să cheltuim surse financiare pentru demontarea unor indicatoare rutiere, în loc să instalăm indicatoare rutiere în locurile necesare.

3. Primăria municipiului Chişinău va sesiza organele competente pentru identificarea persoanelor care au instalat acele indicatoare şi tragerea lor la răspundere, conform legislaţiei în vigoare.

4. Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a solicitat în regim de urgenţă demontarea respectivelor indicatoare rutiere.

ppAmintim că mai multe indicatoare rutiere cu semnificație necunoscută au apărut în diferite intersecții din Chișinău. Contactat de redacția Deschide.MD, purtătorul de cuvânt al primăriei capitalei ne-a precizat că aceste indicatoare sunt niște falsuri și nu au fost montate de reprezentanții municipalității.