„Am văzut, m-am autosesizat, am reținut”, așa scrie Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al IGP, pe pagina personală de Facebook, cu referire la o postare de pe aceeași rețea de socializare, în care o utilizatoare își exprima nemulțumirea că autorul unui accident de circulație grav ar putea scăpa fără să fie tras la răspundere.

Autoarea postării, Nicoleta Săndulescu, a scris că verișorul ei a fost rănit într-un accident de mașină. Conform ei, autorul a dat bani polițiștilor, care au închis cazul.

Șeful adjunct al IGP a precizat că s-a autosesizat pe marginea postării și că autorului accidentului i-a fost întocmit dosar penal, fiind arestat pentru 72 de ore.

Desigur că nu tolerez astfel de cazuri și imediat m-am autosesizat. Cel vinovat de producerea accidentului s-a ales cu o cauză penală și a fost deja reținut de organul de urmărire penală al Inspectoratului de poliție din Ștefan-Vodă pentru 72 de ore.”, a scris Gheorghe Cavcaliuc pe Facebook, care mai spune că polițiștii implicați în anchetă sunt vizați de o anchetă de serviciu.

De asemenea, șeful adjunct al IGP se va interesa personal de starea de sănătate a copilului accidentat, aflat pe patul de spital.

Astăzi voi merge și îl voi vizita pe Dumitraș, verișorul Nicoletei, ca să îi spun personal că i s-a făcut dreptate, iar atunci când va ieși din spital, vom juca fotbal împreună.”, a scris șeful adjunct al IGP.

Cu acest prilej, Gheorghe Cavcaliuc îndeamnă cetățenii să nu dea mită oamenilor legii și să denunțe orice act de corupție al acestora.

Stimați cetățeni, pe această cale reiterez apelul meu către dumneavoastră, a instituției pe care o reprezint, nu încercați să dați mită, nu tolerați cazurile de corupție și atunci când unii colegi totuși vor încerca să mușamalizeze careva cazuri, vă rog să anunțați conducerea Poliției Naționale, sau organele abilitate.”, a scris Gheorghe Cavcaliuc.