Mai multe indicatoare rutiere cu semnificație încă necunoscută au apărut în diferite intersecții din Chișinău. Reporterii Deschide.MD au contactat autoritățile, pentru a afla care este semnificația acestora.

Astfel, în sectorul Telecentru a fost observat un indicator rutier care reprezintă un lup care urlă, amplasat sub un alt indicator care marchează o trecere de pietoni.

 

În sectorul Botanica au fost observate două astfel de indicatoare.

Deasupra unui indicator care limitează viteza de deplasare la 30Km/oră, se află un semn rutier care reprezintă un om care stă pe un vas de toaletă.

Tot în Botanica, la intersecția străzilor Kiev cu Nicolae Titulescu, pe un indicator rutier a apărut un elefant, așezat sub un indicator care acordă prioritate.

Reporterii Deschide.MD au sunat la Inspectoratul Național de Patrulare, pentru a înțelege care este semnificația acestor indicatoare rutiere, dar am fost îndreptați către Primărie, aceasta fiind responsabilă cu amplasarea de marcaje rutiere în capitală.

Contactat de reporterii noștri, Vadim Brânzaniuc, purtător de cuvânt al Primăriei, ne-a precizat că aceste indicatoare nu au fost montate de angajații municipalității, și că ele nu sunt altceva decât indicatoare rutiere false instalate deasupra sau sub indicatoarele care trebuie respectate.

„Sunt încleiate peste indicatoarele omologate și nu sunt ale Primăriei”, a precizat Vadim Brânzaniuc.