Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu și Ministrul Apărării, Eugen Sturza, au participat azi, alături de militari ai Armatei Naționale, la o campanie de donare de sânge.

Donarea de sânge înseamnă o șansă în plus la viață pentru cei care au nevoie urgentă de ajutor.”, scrie Silvia Radu pe pagina personală de Facebook.

Proapătul ministru precizează că donarea de sânge reprezintă un gest de responsabilitate, care trebuie încurajat.

Este un gest de responsabilitate. Vrem să încurajăm donarea de sânge. Statistic, un om de pe planetă are, cel puțin o dată în viață, nevoie de sânge. Vă încurajez și pe voi să o donați atunci când puteți și sunteți apți pentru această procedură.”, precizează ministrul Sănătății în postare.

În același timp, Silvia Radu mulțumește ministrului Apărării și militarilor care au donat sânge.

Îi mulțumesc domnului ministru Eugen Sturza pentru tot ajutorul acordat azi. Bravii noștri soldați au demonstrat că salvează vieți chiar și pe timp de pace. Donând - salvezi o viață!”, a scris Silvia Radu.

La rândul lui, ministrul Apărării, Eugen Sturza, a postat pe Facebook impresiile după donarea de sânge la care a participat.

În același timp fiecare din noi, printr-o simplă donație, poate salva până la trei vieți. Procesul de donație este benefic atât celor ajutați cât și vouă, celor care ajută. De exemplu la bărbați, riscul unui atac de cord scade considerabil după donații sistematice.”, a scris ministrul Apărării.

Și Eugen Sturza face același îndemn către oameni, de a dona sânge care salvează vieți.

„Vă îndemn pe fiecare din noi, cei care doresc să ajute, să facă același lucru. Oamenii au nevoie de sânge nu doar de ziua internațională a donatorului!”, a scris ministrul.