Serviciul de Securitate din Ucraina a pornit o anchetă împotriva activistei Ludmila Kozlovksa, pe motiv de violare a unității statale ucrainești și trădare de patrie. Anterior, Ludmila Kozlovksa a fost extrădată din UE bănuită fiind că ar colabora cu serviciile secrete rusești.

Ancheta a fost pornită în orașul Ujgorod din vestul Ucrainei. Ludmila Kozlovska afirmă personal că ar putea fi vorba de unele intercepții telefonice ale convorbirilor ei personale și obținerea accesului la conturile bancare ale Ludmilei Kozlovska și a soțului său.

SBU verifică dacă Kozłowska a încălcat o dispoziție care interzice acțiunile „menite să schimbe teritoriul sau granița de stat a Ucrainei, încălcând procedura stabilită de Constituție a Ucrainei, precum și apelurile publice sau distribuirea materialelor care solicită astfel de acțiuni". În plus, Kozłowska este suspectată de înaltă trădare și înșelăciune în proporții destul de mari, transmite wiadomosci.pl.

------------------------------------ Amintim că acum șase zile Parlamentul a votat crearea unei comisii de anchetă care urmează să elucideze „circumstanțele de fapt și de drept ale imixtiunii ilegale a Fundației „Open Dialog” și fondatoarea acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale R. Moldova și finanțării ilegale a unor partide politice”.

Dezbaterile la subiect au fost aprinse, unii deputați considerând inițiativa îndreptată împotriva partidelor de opoziție.