Sportivii României şi ai Republicii Moldova concurează cu acelaşi model de echipament la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT), programate în perioada 6-18 octombrie la Buenos Aires, Argentina.

Potrivit lui Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, solicitarea a venit de la preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv al Republicii Moldova,  Nicolae Juravschi.

Am discutat după ce i-am arătat designul pentru echipamentul sportivilor şi al oficialilor noştri la JOT şi i-a plăcut foarte mult. Noi avem o colaborare foarte bună şi având în vedere că au o situaţie mai dificilă ne-au făcut o solicitare de a beneficia şi ei de echipamentul sportivilor români.”, a precizat Mihai Covaliu.

Echipamentul pe care îl poartă sportivii din România și R Moldova a fost realizat special de compania chinezească Peak. Acesta este predominant alb, cu mâneci roşii, având pe corp şi pe picioare inserţii cu tricolorul României.

La a treia ediţie a Jocurilor Olimpice de Tineret participă aproximativ 4.000 de sportivi din peste 200 de ţări, care vor concura la 32 de discipline şi 241 de probe.