Directorul General al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, Iurii Topala, a efectuat, astăzi, o inspecție inopinată la Direcția pentru Deservirea Călătorilor din cadrul CFM. Acesta a verificat gradul de pregătire pentru sezonul de iarnă a trenului care circulă pe cursa Chișinău – Moscova.

Managerul instituției le-a cerut responsabililor să mențină în continuare garnitura în stare bună, să respecte normele sanitare și să creeze condiții de confort pentru pasageri. De asemenea, acesta a solicitat ca echipa să păstreze curățenia inclusiv pe teritoriile pe care le traversează trenul în timpul mersului și să nu permită aruncarea deșeurilor pe geamurile garniturii. Mai mult, directorul întreprinderii a solicitat responsabililor de la Depoul de vagoane călători din Chișinău să manifeste maximă prudență în procesul de lucru, precum și atenție sporită la calitatea lucrărilor de reparație efectuate. Acesta le-a sugerat specialiștilor să se inspire din bunele practici ale altor state în materie de întreținerea vagoanelor, dar și calitatea serviciilor prestate pentru călători.

Nu în ultimul rând, directorul CFM a discutat și cu angajații din cadrul spălătoriei bazei de deservire a călătorilor. Administratorul instituției feroviare a abordat problemele cu care se confruntă aceștia, precum și le-a cerut mai multă atenție în munca pe care o depun.

Potrivit directorului general al CFM, Iurii Topala, asemenea inspecții inopinate a conducerii vor deveni ordinare în cadrul întreprinderii.