Exclusiv Media SRL, firma fondată de deputatul PSRM Corneliu Furculiță, cea care deține postul de televiziune NTV și ziarul „Argumentî i Faktî”, este sub lupa procurorilor anticorupție din iulie 2016.

Compania, vizată anterior într-o anchetă a RISE Moldova, figurează într-o cauză penală privind spălarea de bani în proporții deosebit de mari. Dosarul se află la etapa urmăririi penale de mai bine de doi ani, procurorii expediind între timp cereri de comisii rogatorii în Elveția, scrie portalul Media-azi.md

Potrivit unui răspuns al Procuraturii Anticorupție (PA), adresat portalului Media-azi.md, oamenii legii întreprind în prezent măsuri de investigație în vederea cercetării sub toate aspectele a circumstanțelor cauzei. „Cauza penală menționată se află la etapa urmăririi penale, au fost expediate cereri de comisii rogatorii (...) Pentru a nu prejudicia desfășurarea anchetei, alte informații la această etapă nu vă putem oferi”, se mai arată în același răspuns.

Nici angajații Centrului Național Anticorupție (CNA) nu au oferit detalii noi, făcând trimitere la confidențialitatea urmăririi penale, respectarea prezumției de nevinovăție şi buna desfășurare a anchetei.

După o solicitare repetată, Procuratura Anticorupție a oferit câteva  informații suplimentare. „Au fost expediate comisii rogatorii către organele abilitate din Elveția, în vederea obținerii informațiilor privind tranzacțiile efectuate de către companiile înregistrate în țara respectivă, care au tangență pe acest caz. Pentru soluționarea cererii PA, autoritățile elvețiene au solicitat documente suplimentare, pe care le-am expediat. La moment, suntem în așteptarea răspunsurilor la cererile efectuate peste hotare”, a precizat purtătoarea de cuvânt a instituției, Anastasia Mihălceanu.

Fondatorul companiei Exclusiv Media, cu o cotă de 100%, este deputatul Corneliu Furculiță, din Partidul Socialiștilor din Moldova, iar administrator Petru Burduja. Prin intermediul acestei companii, Corneliu Furculiță deține postul de televiziune NTV Moldova și ziarul Argumentî i Faktî.

Contactat de Media-azi.md, Corneliu Furculiță ne-a răspuns că toate întrebările în acest sens trebuie să le adresăm serviciului de presă al PSRM. La rândul său, Petru Burduja a refuzat să ne dea informații la telefon.