Daniel Ioniță, Ambasador al României în R Moldova, a participat duminică la sfințirea Bisericii cu hramul “Acoperământul Maicii Domnului” din raionul Dondușeni.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Ambasadorul Daniel Ioniță, și-a exprimat emoția participării la evenimentul religios.

„Cu emotie si evlavie am participat, alaturi de oameni buni si prieteni dragi, la sfintirea Bisericii cu hramul “Acoperamantul Maicii Domnului” din raionul Donduseni”, a scris Excelența Sa.

Parohia Ortodoxă Română „Acoperământul Maicii Domnului”, din orașul Dondușeni, a fost înregistrată pe 22 mai 2007. Piatra de temelie a bisericii mari a fost pusă pe 20 septembrie, anul 2009, de către Î.P.S. Petru, Mitropolitul Basarabiei.

În anul 2010 s-au ridicat pereții din cărămidă, în anul 2011, s-a pus lemnul pentru acoperiș, în anul 2012 – s-a acoperit biserica cu tablă din cupru, s-au tencuit turlele și s-au fixat geamurile, în 2013 s-a tencuit interiorul și exteriorul bisericii, în anul 2014 a început pictura în frescă a Bisericii, la moment sau pictat deja 70% din suprafață.