Ministerul Transporturilor vine cu precizări la ştirea difuzată pe Deschide.MD: „Șeful pe Audit la Drumurile din Moldova a fost reținut pentru înșelăciune". Instituţia precizează că Sergiu Trocin s-a concediat din funcția de șef al Direcției Audit Intern, pe care o deținea în cadrul Administrației de Stat a Drumurilor - întreprindere subordonată Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor - la 13 octombrie 2016.

Responsabilii de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor roagă instituţiile mass-media, care au preluat această ştire, să rectifice informațiile, însă nu comentează reţinerea lui Trocin, nici faptul că acesta a fost angajat la Drumuri în timp ce era condamnat şi dat în căutare de către autorităţile din România. 

Deschide.MD precizează că a încercat astăzi să ia legătura cu şeful interimar al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Veaceslav Teleman, în legătură cu reţinerea lui Trocin, însă Teleman nu a răspuns la apelurile noastre insistente. Prin urmare, reporterii noştri s-au bazat pe ultimele afirmaţii ale sale, pe care le-a făcut la 10 octombrie, afirmaţii potrivit cărora Trocin este, în continuare, angajatul lor.

Ţinem să amintim că, la mai bine de o lună după ce pe site-ul nostru a fost publicată și o copie a documentului ce relevă că Trocin este dat în căutare internațională pentru evaziune fiscală și apartenența la o rețea de crimă organizată, managerul șef-interimar al instituției, Veaceslav Teleman, ne-a declarat că Trocin este, în continuare, angajat: „Da, el este în funcție”. Întrebat cum e posibil în cazul în care acesta este condamnat pentru evaziune fiscală și dat în căutare internațională să activeze în continuare ca șef al Serviciului audit intern, Teleman ne-a răspuns: „Eu deja am răspuns la această întrebare”. Nu am apucat să punem întrebări mai multe, pentru că Teleman a întrerupt legătura, imediat după ultima sa replică. 

Detalii: Deşi e condamnat în România, Trocin îi dă mai departe cu auditul la „Drumuri”

„Eroul" investigaţiilor Deschide.MD, Sergiu Trocin, a fost reţinut de procurorii moldoveni în timp ce poker, după ce a luat peste jumătate de milion de lei, prin înşelăciune, de la mai mulţi agenţi economici.

Detalii: VIDEO // Şef pe AUDIT la „Drumurile” din RM, reţinut pentru înşelăciune. Folosea firme-„fantomă”!