Pe rețelele sociale a apărut azi o postare prin care o utilizatoare a Facebook-ului spune că un om ar fi murit în stradă, iar ambulanța solicitată la fața locului ar fi ajuns după 40 de minute de la primul apel la 112.

Reporterii Deschide.MD l-au contactat pe Ion Midrigan, vicedirectorul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, care a precizat că, de fapt, ambulanța ar fi ajuns pe strada Lech Kaczynsk la 17 minute de la primul apel făcut la 112.

„Știți cum e...când aștepți ambulanța, un minut ți se pare ca o oră. Este GPS care poate confirma că ambulanța a ajuns la 17 minute de la solicitare”.

Vicedirectorul CNAMUP a spus că medicii au găsit în buzunarul celui decedat medicamente pentru tenisunea arterială.

„În acest caz, pacientul ar fi putut deceda foarte rapid, fie din cauza unui infarct miocardic, fie din cauza unui accident vascular cerebral”, ne-a spus Ion Midrigan.

Acesta a mai precizat că cei care au sunat nu au dat toate detaliie din care să reiasă că este un caz grav.

Chiar și așa, în acel moment erau peste 20 de solicitări în așteptare, ambulanța s-a deplasat imediat după ce a rezolvat solicitarea precedentă”, a spus Ion Midrigan.

ppAmintim că Maria Sleahtitchi a scris pe pagina personală de pe rețeaua de socializare că, în jurul orei 20:00, în  timp ce se afla pe strada Lech Kaczynsk din capitală, a observat un bărbat căzut la tulpina unui copac. Confomr ei, ambulanța ar fi ajuns la solicitare după 40 de minute de la apelul făcut la 112, omul decedând între timp.