O postare pe Facebook a utiliazatorului Maria Sleahtitchi atrage atenția asupra sistemului precar de sănătate din R Moldova, în urma căruia mor oameni.

Maria Sleahtitchi scrie pe pagina personală de pe rețeaua de socializare că, în jurul orei 20:00, în  timp ce se afla pe strada Lech Kaczynsk din capitală, a observat un bărbat căzut la tulpina unui copac.

Conform celor scrie, o altă persoană alertase deja ambulanța, dar trecuseră 10 minute și niciun medic nu își făcuse apariția.

Apelul la 112 a fost repetat și a fost asigurată că vine o mașină.

„Am telefonat la 112, mi-a răspuns operatoarea, am insistat să trimită mașina urgenței. E un caz ieșit din comun, îi spun, este un domn în convulsii, poate că e epilepsie, poate că e un atac de cord. „Doamnă, vă rog, acceleraţi, este cu totul grav!” Da, sunt asigurată, vine o mașină.”, scrie Maria Sleahtitchi.

Din ceea ce reiese din postare, apelul la 112 a fost repetat după alte 10 minute și, în cele din urmă, după 40 de minute de la primul apel, o ambulanță și-a făcut apariția, dar era prea târziu pentru omul căzut.

„În cele din urmă, peste mai bine de 40 de minute de la primul apel, apare ambulanța, care constată decesul. Moartea a cîștigat competiția”, scrie Maria Sleahtitchi.

La revolta celor prezenți, lucrătorii de pe ambulanță ar fi răspuns „Ce doamnă, mata nu știi în ce țară trăiești?”, cu precizarea că orice nemulțumire trebuie adresată către Ministerul Sănătății.

Până la ora publicării acestei știri, nu am reușit să obținem reacțiile ce se impun de la instituțiile responsabile.