În zilele de 19-20 septembrie, Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie, în cooperare cu Direcţia Inspectare Efeciv, a desfăşurat acţiuni menite să prevină încălcarea regulilor de circulaţie rutieră. În "plasa" exigenţelor legii au căzut, între alţii, cinci funcţionari publici cu statut special şi un reprezentant al administraţiei publice locale.

Şoferilor indisciplinați în trafic le-au fost întocmite 159 procese verbale, au fost aplicate amenzi de peste 106 000 de lei și 530 puncte de penalizare. Cele mai frecvente încălcări documentate au fost: depășirea limitei de viteză, necuplarea centurii de siguranță și starea de ebrietate la volan.

În vizorul angajaților SPIA, DIE a IGP și INP au fost și 5 funcționari publici cu statut special și un reprezentat al administrației publice locale. Aceștia au fost documentați, fiindu-le aplicate amenzi și puncte de penalizare pentru încălcarea regulilor de folosire a centurii de siguranţă, parcarea în loc interzis și încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor.

Operațiunea are loc în scopul diminuării numărului accidentelor rutiere, sensibilizării opiniei publice asupra riscurilor producerii accidentelor rutiere, sporirii eficienții activității de prevenire a încălcărilor Regulamentului circulației rutiere precum și efectele coruperii inspectorilor de patrulare.

SPIA îndeamnă toți participanții la trafic să dea dovadă de maximă prudență, vigilență și corectitudine. Nerespectarea prevederilor legislației în domeniul securității circulației rutiere duce spre consecințe tragice.