Un bărbat a câștigat în instanță despăgubiri de 24 750 de lei plus cheltuieli de judecată de 3778 după ce o companie specializată în curățarea hainelor i-a deteriorat geacă de iarnă de model „Zegna”, art. SD076ZS079K09, în valoare de 22500 lei.

Bărbatul a mers la companie ca să-i curețe geaca, achitând pentru acest lucru suma de 250 de lei. După câteva zile când a mers să-și a bunul a observat că geaca  „este deteriorată complet, depistând că marginile materialului exterior al scurtei au fost dezlipite şi nu mai erau integre, iar rândurile pe partea din faţă şi spate ce asigurau atât forma şi aspectul estetic, cât şi cel funcţional, prin menţinerea uniformă şi proporţională a căptuşelii de puf din interiorul scurtei pe întreaga suprafaţă a acesteia, erau dezintegrate, căptuşeala interioară din puf s-a strămutat în partea de jos a hainei, iar în zona buzunarelor de jos, din cauza dezintegrării materialului exterior, căptuşeala din puf ieşea în afară”.

Acesta a ceut companiei să-i achite prejudiciul, lucru care de fapt administratorii și l-au făcut, numai că nu au înțeles care prejudiciu, returnându-i doar suma de 250 de lei pentru serviciile de curățare. 

Bărbatul nefiind de acord cu acest lucru a atacat în instanță  SRL „Wic Clean” și a cerut să-i fie întoarse decătre companie suma de 22 500 lei, costul bunului, 5000 de lei prejudiciu moral și cheltuielile de judecată. 

Deși prima instanță au respins cererea de chemare în judecată, La Curtea de Apel, acesta a primit câștig de cauză iar magistrații au decis ca SRL „Wic Clean” să-i achite bărbatului 22750 (douăzeci şi două mii şapte sute cincizeci) lei, prejudiciul moral în sumă de 2000 (două mii) lei şi a cheltuielilor de judecare a pricinii în sumă totală de 3778 lei.

Într-un final compania a mers la CSJ, însă recursul acesteia a fost declarat inadmisibil. 

Vedeți mai jos decizia integrală a instnaței: