245 de grame de heroină, în valoare de circa 900 de mii de lei, posesiune a unui grup din şase persoane domiciliate în Capitală şi raionul Ungheni, au fost confiscate recent de poliţie. Suspecţii, cu vârste între 32 şi 60 de ani, riscă detenţii de până la 15 ani.

Astfel,  de către polițiști au fost efectuate mai multe percheziții autorizate atât în mijloacele de transport cât la domiciliile suspecților, unde au fost depistate și confiscate:  152 pacheţele improvizate artizanal din folie de staniol, cu substanţă stupefiantă de tip „Heroină” cu masa de circa 50 grame, 5 pacheţele din hârtie şi „zip lock”, cu substanţa stupefiantă „PVP”, cu masa de circa 3 grame, cântar electronic la mici dimensiuni, 9 telefoane mobile utilizate la săvârşirea infracţiunii, cartele SIM, seringi şi alte instrumente şi aparate confecţionate artizanal pentru pentru prepararea şi utilizarea drogurilor în formă finală. O parte din droguri erau pregătite în pachețele pentru realizarea către consumatori.

Cantitatea 245 de gr de droguri a fost ridicată, sigilată și transportată la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP. Valoarea drogurilor confiscate, în cazul comercializării pe piaţa neagră, a fost estimată la aproximativ  900 000 lei.

Polițiștii întreprind măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii şi reţinerii altor complici la săvîrşirea infracţiunii, dar şi stabilirii sursei de provenienţă a drogurilor.

Suspecții au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. Conform legislației penale în vigoare, indivizii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.