Primăria Chişinău anunţă rezilierea a tuturor contractelor semnate de subdiviziunile municipale cu agenţii economici vizaţi în ancheta privind fraudarea licitaţiilor pentru asigurarea cu produse alimentare a şcolilor şi grădiniţelor.

Totodată, până la sfârşitul anului curent, în instituţiile de învăţământ preuniversitar şi preşcolar din municipiul Chişinău produsele alimentare vor fi livrate de ceilalţi agenţi economici, care aveau semnate contracte de achiziţii şi nu au trezit suspiciuni privind calitatea produselor. În funcţie de circumstanţe, vor fi încheiate contracte cu alţi furnizori.

În perioada imediat următoare, Primăria municipiului Chişinău va iniţia discuţii publice, cu participarea părinţilor şi a reprezentanţilor instituţiilor de învăţământ, privind modul de alimentare a copiilor în şcoli şi grădiniţe, dar şi pentru a declanşa o reformă în domeniu.

Săptămâna trecută, Centrul Naţional Anticorupţie a reţinut mai multe persoane, printre care funcţionari din domeniul educaţional şi agenţi economici, sub acuzaţia că au fraudat licitaţiile publice şi au livrat instituţiilor de învăţământ produse alimentare alterate.