Preşedintele Filialei Bălţi a Partidului Unității Naționale, Sergiu Burlacu, care este și fost candidat la primăria Bălți după demisia lui Usatîi a avut o întrevedere cu primarul de Botoșani unde a stabilit mai multe principii de colaborare în beneficiul bălțenilor.

„În cadrul întrevederii cu domnul Cătălin Flutur, primarul de Botoșani, am stabilit mai multe principii de colaborare în beneficiul bălțenilor. În timpul apropiat, vom elabora proiecte benefice pentru apropierea malurilor de Prut. Țin să menționez deschiderea autorităților din Botoșani pentru a promova obiectivul național, cultural și economic care va duce spre europenizarea Bălțiului, prin re-românizare”, scrie Burlacu pe pagina sa de Facebook. 

Amintim că, după ce Municipiul Bălți s-a confruntat cu o criză a gunoiului (lucru care, de fapt, a și dus într-un final la demisia primarului Renato Usatîi), în capitala de Nord pot fi observate pe străzi două autospeciale împrumutate tot de la primăria Botoșani. Atunci Nicolai Grigorișin a scris pe Facebook că astfel vor fi economisiți peste 1 milion de lei din bugetul municipal.

------------------------------------------- În august, mai multe blocuri din municipiul Bălţi au fost invadate de insecte. Neputincios în faţa paraziţilor, primarul a dat indicaţii subalternilor să ceară ajutor de la colegii din Botoşani, România.

------------------------------- La scurt timp însă, același Grigorișin a refuzat ca la Bălți să fie sărbătorit Centenarul Marii Uniri. Aceasta a fost replica lui Grigorişin la cererea preşedintelui Filialei Bălţi a PUN, Sergiu Burlacu.