La o zi după ce premierul Pavel Filip l-a amenințat pe directorul de la ANTA cu demisia dacă în cât mai scurt timp sistemului informaţional „e-Autorizaţie transport” nu va fi funcțional, instituția anunță că „minunea” s-a întâmplat.

Aseară 13 septembrie ANTA a anunțat printr-un comunicat de presă că a fost pusă în aplicare posibilitatea de depunere de către operatorii de transport rutier prin intermediul sistemului informaţional „e-Autorizaţie transport” a cererilor pentru participare la repartizarea autorizaţiilor CEMT.

Reprezentanții instituției mai scriu că pentru participarea la concursul de repartizare a autorizațiilor CEMT valabile pentru anul 2019, operatorii de transport rutier vor depune cereri accesînd adresa https://autorizatiiauto.gov.md/.

Cererile pentru participare la repartizarea autorizaţiilor CEMT se depun de către operatorul de transport rutier, începînd cu ultima zi lucrătoare a decadei a doua a lunii septembrie pînă în ultima zi lucrătoare a lunii octombrie.

În vederea depunerii cererilor pentru participare la repartizarea autorizaţiilor CEMT, se va consulta ghidul anexat referitor la autentificarea pe portal și depunerea cererilor.

--------------------------------- Amintim că pe 12 septembrie, încadrul ședinței Guvernului, Pavel Filip l-a amenințat cu demisia pe șeful ANTA, Vsevolod Bocșanean. Șeful Cabinetului de miniștri i-a transmis ultimului că dacă unul dintre softurile pe care instituția urma să le pună în aplicare în această perioadă nu va fi gata la timp, acesta va fi demis.

De la 1 septembrie a intrat în vigoare câteva modificări la Codul Transporturilor Rutiere, care se referă la eliberarea autorizațiilor pentru transport în mod electronic. Primirea cererilor se va face până la sfârșitul lunii octombrie, iar repartizarea autorizațiilor - până pe 15 decembrie.