Premierul Pavel Filip l-a amenințat cu demisia pe șeful ANTA, Vsevolod Bocșanean. Șeful Cabinetului de miniștri i-a transmis ultimului că dacă unul dintre softurile pe care instituția urma să le pună în aplicare în această perioadă nu va fi gata la timp, acesta va fi demis.

„Noi știm cât se plătește pentru aceste centuri. Softul, calculatorul este elementul care nu ia mită. Evident că noi aveam foarte multă rezistență în sistem. Eu știu că acest soft nu lucrează deși trebuia să fie pus în funcție încă de la 1 septembrie. Eu vă solicit domnule ministru Gaburici să monitorizați personal acest subiect. Și vreau să comunic public un mesaj pentru domnul director ANTA, Vsevolod Bocșanean: Dacă acest soft nu va fi funcțional în ziua stabilită, aceasta va fi ultima zi de lucru pentru dânsul”, a declarat Filip în cadrul ședinței de Guvern. 

De la 1 septembrie intră în vigoare câteva modificări la Codul Transporturilor Rutiere, care se referă la eliberarea autorizațiilor pentru transport în mod electronic. Primirea cererilor se va face până la sfârșitul lunii octombrie, iar repartizarea autorizațiilor - până pe 15 decembrie.

Alte știri de la ședința azi:

Filip pune din nou tunurile pe Vamă. A cerut să fie returnate taxele vamale plătite de-o familie

Filip, mesaj dur către ministrul Agriculturii. „Nu căutați pe Wikipedia, copiați legea din România”

Filip i-a închis gura unui ministru în plină ședință de Guvern: Eu nu v-am întrebat nimic!