Două contracte pentru reconstrucția unor sectoare ale drumului național M3 Porumbrei-Cimișlia și construcția drumului de ocolire a orașului Comrat, cu o lungime totală de peste 37 km, au fost semnate astăzi, 11 septembrie, între Administrația de Stat a Drumurilor și compania turcă – ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi. Pentru lucrări a fost alocată suma de 59, 4 milioane de euro, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Potrivit ministrului Chiril Gaburici, respectivele drumuri sunt așteptate de cetățenii de pe întreg teritoriul țării. Odată cu finalizarea construcției lor, antreprenorii din teritoriu vor avea costuri mai mici pentru transport și termene mai mici de realizare a comenzilor.

„Sunt drumuri care fac parte din coridoarele internaționale de transport la nivel european. Odată cu construcția drumului de ocolire a orașului Comrat, va fi fluidizat traficul din localitate. Mai ales în condițiile în care, începând cu anul 2019, în regiune își va începe activitatea și o hală de producere din cadrul Zonei Economice Libere, care va angaja peste 1000 de persoane”, a spus Chiril Gaburici.

Timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de 36 luni şi 12 luni este perioada de notificare a defecțiunilor. Compania turcă a mai realizat contracte în Republica Moldova, cu un volum de lucrări de 50 km de drum.

Contractele sunt parte a Programului din Sectorul Drumurilor, realizat cu suportul financiar al Băncii Europene de Investiții.