Trei bărbaţi cu vârsta de 28,37 şi 46 ani, originari din raionul Sîngerei şi municipiul Bălţi, au fost reținuți de poliţie, fiind suspectaţi de comercializarea drogurilor şi păstrarea ilegală a armelor şi muniţiilor.

Astfel, timp de șase luni, ofițerii Inspectoratului de poliţie Sîngerei, au documentat activitatea infracțională a grupului care comercializa droguri și anume marijuana în proporții deosebit de mari, pe teritoriul raionului Sîngerei.

Totodată, au fost efectuate patru achiziții de control și procurate droguri de la suspecți. Astfel, au fost acumulate probe concludente în privința persoanelor.

În urma perchezițiilor efectuate la 07 septembrie curent, forțele de ordine, au depistat şi ridicat de la domiciliile bărbaţilor 1,3 kg marijuană mărunţită, 3 arme de vânătoare cu ţeavă lisă, 3 arme de construcţie artizanală şi 107 cartuşe.

Fiind audiaţi, unul dintre bănuiţi le-a declarat oamenilor legii că marijuana a fost plantată, îngrijită şi ulterior preparată la propriul domiciliu pentru comercializare.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru circulaţia ilegală a substanţelor narcotice în proporţii deosebit de mari cu scop de înstrăinare.

Unul dintre bărbați de 37 ani, este reţinut pentru 72 ore, iar ceilalţi doi suspecți sunt cercetaţi penal în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceştea riscă de la 7 la 15 ani privaţiune de libertate.