Mișcarea de Rezistență ACUM a organizat azi o manifestație la Aeroportul Chișinău, unde și-a exprimat nemulțumirea pentru expulzarea din R. Moldova a celor 7 cetățeni turci, angajați ai Liceul Orizont.

Sub sloganul „Opriți răpirea și vânzarea oamenilor!”, câțiva zeci de membri ai organizației s-au declarat împotriva expulzării reprezentanților administrației liceelor moldo-turce, reținuți astăzi de Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

Acuzațiile de terorism sau apartenență la organizații islamiste ar fi apărut în ajunul terminării reparațiilor la clădirea Președinției sau a începerii construcției Arenei Chișinău, pe bani sau de către firme turcești, au considerat manifestanții din fața Aeroportului.

De asemenea, manifestanții au considerat că nu s-au urmat pașii unei procedurti legale de expulzare, reiterîndu-se, de asemena, faptul că R Moldova s-ar putea alege cu încă o condamnare la CEDO.

Amintim că azi, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a expulzat șapte cetățeni turci, suspectați de legături cu o grupare islamistă, grupare despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări, au fost declaraţi indezirabili de către organele competente şi expulzaţi de pe teritoriul Republicii Moldova.