Cetățeanul Victor Baljic din UTA Găgăuzia, a fost găsit astăzi de către soție strangulat în podul casei sale din Comrat. Informația a fost comunicată de către sursele DESCHIDE.MD, însă din motive necunoscute ofițerul de presă al IP Comrat, Snejana Tucan, dar nici de reprezentanții Inspectoratului Poliției din Comrat nu ne-au confirmat existența cazului respectiv.

DESCHIDE.MD a scris recent că în anul 2000, cetățeanul Victor Baljic, a fost martorul unui caz în care amicul său, Iurie Kara ar fi fost omorât de către actualul șef al Inspectoratului de Poliție Comrat, Nicolai Tomailî.

Despre respectivul caz, DESCHIDE.MD a aflat dintr-o scrisoare expediată la redacția noastră, dar și Procurorului General, Eduard Harunjen, de către cetățeanul moldovean Maxim Gherciu. Acesta, la fel, a fost martorul crimei respective, iar potrivit lui de 15 ani se află în Federația Rusă și nu se poate întoarce acasă de frica actualului șef al Inspectoratului de Poliției Comrat, Nicolai Tomailî.

Aflat în pribegie, Gherciu îi aduce acuzații grave șefului poliției din Comrat, Nicolai Tomailî, afirmând că șeful poliției din Autonomia Găgăuză este vinovat de moartea lui Iurie Kara. Materialul integral îl puteți citi AICI.

La începutul anilor 2000 asupra cazului a fost deschis un dosar penal, însă a fost închis la scurt timp. Detalii AICI.

După publicarea scrisorii, justiția de la Comrat a pornit o anchetă pe marginea acestui caz. Sursele noastre ne-au declarat că Victor Baljic trebuia să fie audiat în cadrul anchetei săptămâna trecută, însă procurorii au amânat audierea sa pentru săptămâna viitoare.