Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova nu a permis trecerea Marșului Centenar. Reprezentanții Poliției de Frontieră a declarat că permite traversarea pe jos doar a trei participanți ai marșului pentru a transmite Flacăra Unirii.

Unioniștii, circa 100 la număr, au declarat că nu acceptă propunerea și au staționat la Prut declarând că așteaptă ca autoritățile moldovenești să permită traversarea frontierei a tuturor participanților la Marșul Centenar.

Anterior Poliția de Frontieră a venit cu un comunicat în care declară următoarele:

„În legătură cu apariția unor probleme tehnice la Sistemul Informațional al Poliției de Frontieră, în mai multe puncte de trecere pentru anumite intervale de timp se pierde legătura cu baza de date centrală. Astfel că, înregistrarea călătorilor și mijloacelor de transport se desfășoară cu dificultate, iar acest fapt va condiționa creșterea timpilor de așteptare la trecerea frontierei de stat. În prezent, o echipă de tehnicieni ai IGPF lucrează la remedirea problemei. Rugăm călătorii să prezinte înțelegere și răbdare la situația creată.
   Venim cu precizarea că dificiențele la Sistem au fost semnalate încă de săptămâna trecută, motivul ar fi numărul masiv de călători înregistrați în ultima preioadă.”, transmite Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova

Ultima etapă a Marșului Centenarului va avea traseul Iași – Ungheni (duminică, ora 19:00) – Călărași – Sadova – Lozova – Căpriana – Strășeni – Chișinău.