După ce membrii Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” au anunțat că vor să protesteze și pe 26 august în PMAN, la primărie a avut loc o ședință de lucru pentru a putea împărți piața, din motiv că au fost depuse mai multe solicitări. În urma discuțiilor aprinse solicitanții care au depus înștiințări la Primăria Chișinău privind intenția de a organiza manifestări publice în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) pe 26 august nu au ajuns la un numitor comun. Astfel, cele două tabere vor fi nevoite să împartă Piața frățește.

Chiar și așa, solicitanții nu au fost mulțumiți. Activista Maia Laguta, care spune că a solicitat prima dreptul de a organiza o manifestație în PMAN pe 26 august, a cerut conducerii Primăriei să emită o dispoziție în care să se stipuleze faptul că are prioritate. 

Pe de altă parte, reprezentanții Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” au cerut ca autoritățile municipale să delimiteze Piața pentru a fi evitate incidetele între manifestanții din ambele tabere.

La rândul lor, angajații Primăriei capitalei susțin că municipalitatea nu emite dispoziții privind organizarea protestelor, deoarece acesta este un drept al cetățenilor, iar obligația autorităților locale este de a asigura ordinea publică, scrie realitatea.md

„Primăria nu are nicio pârghie și nici scopul să interzică aceste întruniri (...). În PMAN vor fi prezenți reprezentanții autorităților publice locale și ai MAI și vom încerca să asigurăm ordinea publică”, a declarat Valeriu Bogdan, șeful Direcției asistență juridică a Primăriei Chișinău.

--------------------------------- Amintim că, duminică, 26 august, Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM” a anunțat că va organiza un protest pașnic în PMAN, cu participarea cetățenilor moldoveni din diasporă. Potrivit organizatorilor manifestației, protestul va începe la ora 14.00, în PMAN și va dura până a doua zi, 27 august de Ziua Independenței.