Viorel Donica, proprietarul taberei de odihnă, „Trandafirul”, unde au fost maltratați 13 copii va fi cercetat în libertate. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău. Totodată Donica și-a cerut scuze de la părinții ai căror copii au fost maltratați și neagă informațiile apărute în presă despre condițiile insalubre de la tabără.

Proaspăt eliberat, acesta a acordat un interviu, în exclusivitate, pentru Vocea Basarabiei. Bărbatul se declară nevinovat și dezminte informațiile apărute în presă precum că 13 copii au fost bătuți. Potrivit acestuia, în realitate ar fi vorba de „trei sau patru, sau cinci minori”. Mai mult, suspectul consideră că cele 10 zile petrecute după gratii sunt o pedeapsă suficientă.

Directorul de la „Trandafirul” spune că tabăra: „nu era hotel de 3, 4 sau 5 stele, dar era tabără mai sus de mediu ca toate taberele. Ea fost renovată și a fost făcută reparație cosmetică”. 

------------------------------ Deschide.MD amintește că Ministerul Educației a venit cu reacție după ce 13 copii ar fi fost maltratați la tabăra „Trandafirul”. Instituția a spus că activitatea instituției trebuia sistată înainte de producerea incidentului din noaptea de 7 spre 8 august, precizând că încăperile, bucătăria, blocurile sanitare, cabinele de duș etc., s-au dovedit a fi insalubre și într-o stare deplorabilă.

La începutul lunii august, 13 copii, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, care se odihneau la tabăra „Trandafirul" din oraşul Vadul lui Vodă, au fost bătuți de doi adolescenţi care îi supravegheau. Potrivit poliţiei, agresorii, care au 16 şi, respectiv, 17 ani, au sărit la bătaie după ce au consumat alcool. Ei au intrat în camera copiilor şi au început a lovi în stânga şi în dreapta fără motiv, cu o rangă metalică.

Educatorii activau fără contract, de trei săptămâni, iar tabăra îşi desfăşura ilegal activitatea. Poliţia a pornit un dosar penal pentru tortură şi privare de libertate, iar administratorul centrului de odihnă a fost reţinut pentru 72 de ore. Activitatea instituţiei a fost sistată temporar.

Detalii: DOC // Mizeria de la tabăra groazei „miroase” și în contractele semnate cu autoritățile locale