Încă o ședință de judecată în dosarul fostului primar de Orhei, Ilan Shor, a fost amânată. Motivul ar fi că edilul ar avea probleme de sănătate.

Astăzi urma să aibă loc o nouă ședință de judecată la Curtea de Apel Cahul în dosarul lui Ilan Shor. Astfel urmau să fie audiați martorii apărării, însă aceasta a fost amânată la solicitarea avocaților primarului de Orhei, a declarat Anastasia Mihalcean.

Ședința însă a fost amânată din motiv că avocații lui Ilan Shor au depus o cerere precum că acesta ar avea probleme de sănătate. 

Pe 8 august mai mulți susținători ai Partidului Shor au venit în fața Curții de Apel acolo unde se desfășura o nouă ședință de judecată în dosarul primarului de Orhei, condamnat de prima instanță pentru delapidările de la Banca de Economii.

Acesta le-a spus protestatarilor că merge să-și demonstreze nevinovăția.

Primarul orașului Orhei, Ilan Șor a fost condamnat de magistrații judecătoriei Chișinău, pe 26 iunie 2017, la 7 ani și 6 luni de pușcărie. 

Primarul de Orhei are următoarele restricții:
- Să nu părăsească teritoriul Republicii Moldova, decât în condiția stabilită de instanță;
- Să comunice instanței orice schimbare de domiciliu;
- Să se prezinte în instanță de fiecare dată când este citat;
- Să nu săvârșească acțiuni ce ar împiedica aflarea adevărului în dosarul penal.

Ilan Șor a părăsit ședința de judecată până la pronunțarea hotărârii judecătorești. Procurorii au declarat că pledează pentru o pedeapsă mai aspră și vor ataca decizia primei instanțe la Curtea de Apel.