Procurorul general al României, Augustin Lazăr, va merge la Chișinău în prima zi a Salonului de Carte Bookfest, pentru lansarea volumului „Protecţia juridică a patrimoniului cultural și natural”.

„Protecţia juridică a patrimoniului cultural şi natural” este un volum recent apărut la Editura Academiei Române şi Editura Universul Juridic, dedicat Centenarului Marii Uniri şi Anului european al patrimoniului cultural, scrie Infoprut.

Cartea este coordonată de Mircea Duţu, director al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, de Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi de Ovidiu Predescu, consilier al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, avându-i coautori pe Elena Giorgiana Hosu, Andrei Duţu şi Gheorghe Bocşan.

Salonul de Carte Bookfest Chișinău va avea loc în perioada 29 august-2 septembrie, la Moldexpo, și va reuni cele mai importante edituri din România și Republica Moldova, în 60 de standuri individuale, cu o ofertă de peste 50.000 de volume.

Ministerul Culturii, Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova și Asociația Editorilor din România sunt instituțiile care organizează ediția de anul acesta a Salonului de Carte.