Magistrații au prelungit mandatele de arestare pe numele a opt angajaţi ai Întreprinderii de Stat „Gările şi Staţiile Auto”, care sunt cercetați în dosarul schemelor de colectare ilicită a banilor de la transportatorii auto. Deciziile au fost luate joi, 16 august, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Șefa Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media a Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, a precizat pentru CrimeMoldova că potrivit deciziilor, trei persoane au primit câte încă 30 zile de arest preventiv în izolatorul CNA și în Penitenciarul Nr. 13 din capitală. Totodată, alți cinci suspecți vor sta încă  30 de zile în arest la domiciliu. Alți doi bănuiți vor fi cercetați sub control judiciar.

În acest dosar, mai mulți inculpați sunt cercetați în libertate, iar alte două persoane au fost anunțate în căutare.

Amintim că, mai mulți angajați ai întreprinderii „Gările şi Staţiile Auto” sunt cercetați pentru organizarea unor scheme de acumulare a circa 1,5 milioane de lei lunar de la operatorii de transport şi şoferii de curse naţionale şi internaţionale pentru a fi scutiți de controale.

De asemenea, în cadrul investigațiilor, s-a documentat o altă schemă de însuşire a banilor publici de către angajaţi ai ÎS „Gările şi Staţiile Auto”. Potrivit anchetei, responsabilii de la camera de păstrare a bagajelor ar fi perceput zilnic de la cetăţeni bani pentru depozitarea bagajelor fără a reflecta sumele în evidenţa contabilă. Ulterior, aceşti bani ar fi fost însuşiţi de angajaţii întreprinderii.

Pe aceste cazuri au fost inițiate câteva dosare penale pentru corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu.

Sursa. CrimeMoldova