În ultimele 48 de ore, angajații vamali au prevenit șase tentative de scoatere ilegală din țară a produselor din tutun. În total, au fost reținute 36 780 de țigarete nedeclarate, de diverse mărci, ascunse de controlul vamal.

Patru dintre rețineri au fost raportate de vameșii de la  Cahul și Sculeni. Pe parcursul a două zile, cu ajutorul câinilor de serviciu ai Vămii, au fost depistate 21 780 de țigarete nedeclarate. Bunurile erau disimulate în diverse ascunzișuri din autoturismele persoanelor documentate.

Alte 10 000 de țigarete nedeclarate au fost reținute pe aeroportul din Capitală. Produsele din tutun au fost găsite în bagajul de cală al unui pasager care pleca la Londra.

Tot în Marea Britanie urma să ajungă un alt lot de țigarete, depistat de această dată de vameșii de la postul vamal Chișinău 4 (Poșta). Într-unul dintre colete, aceștia au depistat 5 000 de țigarete, expediate de către o locuitoare a orașului Orhei.

Produsele din tutun au fost reținute în vederea confiscării, iar contravenienții riscă amenzi în sumă de până la 4 500 lei.