Președintele Organizației teritoriale PUN Nisporeni le cere liderilor politici ai PAS, PLDM și PPDA să-l invite pe fostul președinte al României, Traian Băsescu, la protestul din 26 august, care va avea loc la Chișinău. Membrul Partidului Unității Naționale propune ca partidele de opoziție, de dreapta, să se abțină și să înceteze atacurile reciproce între ele. Totodată, să facă apeluri publice către membrii și susținătorii acestor partide de a nu se denigra public.

Iurie Cărbune scrie pe pagina sa de Facebook că la inițiativa si solicitările liderilor locali PAS/PLDM/PPDA, s-a implicat împreună cu colegii din PUN Nisporeni, fiind ales membru în Mișcarea de Rezistență.

„În urma mai multor intâlniri/ședinte, la care au participat membrii diverselor partide, oameni neangajați politic și din diaspora, ne-am spus părerile și am ajuns la anumite concluzii care ar duce la o sinergie a forțelor pentru a înlătura această guvernare nedreaptă.  Am trecut peste divergențele și criticile aduse reciproc și ne-am așezat la masa discuțiilor”, spune președintele PUN de la Nisporeni.

Cărbune adaugă că în urma ședințelor comune au fost întocmite două procese verbale în care se regăsesc propunerea, ca partidele de opoziție de dreapta să se abțină și să înceteze atacurile reciproce între ele. Să facă apeluri publice către membrii și susținătorii acestor partide de a nu se denigra public.

„Așa cum, majoritatea membrilor Mișcării de Rezistență Nisporeni au pașaport românesc și se consideră români, au fost de acord ca pe 26 august 2018 să fie invitat și să ia cuvântul Traian Băsescu, având în vedere experiența dumnealui în lupta cu oligarhii și pentru a reprezenta vocea românilor de pe ambele maluri ale Prutului”, adaugă Iurie Cărbune care precizează că așteaptă în continuare un răspuns în acest sens din partea liderilor PAS, PPDA și PLDM.

Amintim că partidele de opoziție PAS, PPDA, și PLDM au anunțat că pe data de 26 august urmează să organizeze un protest masiv împotriva actualei guvernări.

Vedeți mai jos procesele verbale întocmite la Nisporeni: