Ieri 14 august, a fost semnat un Acord de colaborare între Consiliul judeţean Tulcea şi Consiliul raional Soroca. La eveniment a luat parte secretarul de stat Veaceslav Șaramet.

Evenimentul este parte a Campaniei „Centenar prin Înfrățiri”, o inițiativă prin care Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și-a propus înfrățirea județelor din România și sectoarelor Municipiului București cu unități administrativ-teritoriale similare din statele unde există comunități de români.

Secretarul de stat a salutat semnarea acordului de colaborare, transmițân următorul mesaj: “Mă bucur că astăzi am fost prezent la acest eveniment de o importanță deosebită! Consider că în An Centenar, și în contextul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, această înfrățire va da naștere unor proiecte concrete și de mare impact pentru ambele unități administrativ-teritoriale, iar relațiile de prietenie dintre acestea vor fi de lungă durată.”

Acordul de colaborare a fost semnat de președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, și de președintele CR Soroca, Ghenadie Muntean, în prezența parlamentarilor și a reprezentanților autorităților centrale și locale.