Un bărbat de 42 de ani din Capitală a fost reținut pentru 72 de ore sub bănuiala de proxenetism. El s-a dat drept „colonelul de poliție” Morar.

La începutul lunii august, ofițerii  Centrului pentru combaterea traficului de persoane (CCTP) al INI al IGP., în cooperare cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, a documentat acțiunile unui bărbat care, prin intermediul rețelelor de socializare și al aplicației VIBER, având drept scop "îndemnarea și înlesnirea la practicarea prostituției", a recrutat  o femeie de 26 de ani.

Mai exact, bărbatul s-a dat drept angajat al CCTP, susţinând că instrumentează două cauze penale pornite asupra tinerei. Ca atare, s-a oferit s-o ajute în schimbul practicării prostituției. Mai mult, din conversațiile celor doi, suspectul i-a propus femeii să presteze servicii sexuale și altor clienți contra unor sume mari de bani. 

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii CCTP, autorul infracțiunii a fost reţinut în flagrant. El nu este polițist. Mai mult, anterior a fost condamnat pentru furt și escrocherie.

Dacă vinovăția sa  va fi demonstrată, el riscă pedeapsă de la 4 la 7 ani de închisoare.

Oamenii legii continuă acțiunile în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și acumulării probelor pentru a demonstra vinovăția altor persoane care ar putea fi implicate în comiterea infracțiunii în cauză.