Pe străzile din Bălți pot fi observate două autospeciale românești care sunt arendate de primăria capitalei de Nord de la autoritățile din Botoșani.

Despre acest lucru a scris primarul Nicolae Grigorișin care precizează că astfel vor fi economisiți peste 1 milion de lei din bugetul municipal, scrie SP Bălți

„Bugetul primăriei din Bălți va economisi aproape un milion de lei datorită autospecialelor, care au sosit ieri din municipiul Botoșani”. Potrivit edilului bălțean, antrenarea camioanelor de gunoi românești închiriate, vor permite angajaților întreprinderilor municipale de resort să salubrizeze mai operativ orașul. Ajutorul acordat de autoritățile botoșenene este destinat să amelioreze „criza gunoiului”, declanșată  la sfârșitul lui 2017, când compania „Solubrity Solutions”, care a concesionat serviciul de evacuare și depozitare a deșeurilor, și-a sistat activitatea. Motivul invocat a fost refuzul Consiliului Municipal  Bălți de a majora tariful pentru salubrizare. Amintim că atunci majoritatea consilierilor a parlamentului local erau membri ai Partidului Nostru.